Русия и Украйна са заключени в безизходица във войната си и

...
Русия и Украйна са заключени в безизходица във войната си и
Коментари Харесай

Лукашенко настоява за преговори: Войната между Украйна и Русия е в задънена улица

Русия и Украйна са заключени в безизходица във войната си и би трябвало да седнат и да договарят за завършек на спора. Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко , оповестява " Ройтерс " като цитира беларуската държавна осведомителна организация BelTA.

" Има задоволително проблеми и в двете страни и като цяло обстановката в този момент е съществено задънена: никой не може да направи нищо и значително да укрепи или да усъвършенства позицията си ", изясни той.

Според Съединени американски щати Руските сили не престават настъплението си тази седмица, като понасят тежки загуби. Фронтовата линия в Украйна едвам се е преместила през последната година макар изтощителната атака на Киев, която продължи месеци.
 В Малта над 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски
В Малта над 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски

Пробив в БРИКС: Бразилия, Индия и ЮАР вземат участие, само че не и Китай

Лукашенко, който даде територията на страната си като стартова площадка за пълномащабното навлизане на Путин в Украйна през 2022 година, посочи, че настояванията на Украйна, Русия да напусне нейната територия, би трябвало да бъдат решени на масата за договаряния , " с цел да не умира никой ".

" Трябва да седнем на масата за договаряния и да реализираме съглашение ", прикани беларуският президент. " Както един път споделих: не са нужни предварителни условия. Основното е да се даде команда " стоп ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски повтори в събота на среща от над 60 съветници по националната сигурност, че, който включва апели за възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, е единственият метод за преустановяване на войната.
 Лукашенко предизвести Израел и Запада да не стартират война против Иран
Лукашенко предизвести Израел и Запада да не стартират война против Иран

За да не провокират Трета международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР